ד"ר חגית לרנאו

Hagit

אודות:

ד"ר חגית לרנאו  השלימה תואר ראשון בפילוסופיה וחינוך בשנת 1992, ותואר ראשון נוסף במשפטים וקרימינולוגיה בשנת 1997, המשיכה לתואר שני ושלישי בקרימינולוגיה אותם סיימה בשנת2003 באוניברסיטה העברית בירושלים.

במסגרת עבודת הדוקטורט בחנה את ההשפעה שהייתה לרפורמה בחוק המעצרים על מדיניות המעצרים בישראל. ד"ר לרנאו הראתה כי החוק יושם באופן חלקי בלבד, ולמעשה לא הצליח להביא לצמצום השימוש במעצרים לצורך חקירה, וחיזוק הערכים של כבוד הנחקר וחירותו. במבט תיאורטי רחב יותר עסקה ד"ר לרנאו בניתוח הגורמים לכך שהמנגנונים שנקבעו בחוק המעצרים, ובחקיקה בכלל, לא מצליחים לגרום לשינוי החברתי אותו הם מבקשים לחולל,  והציעה מודל המבוסס על ניתוח אינטרסים ערכיים ואירגוניים של האורגנים המערכתיים שאת התנהגותם מבקשת החקיקה לצד יצירת תמריצים ומנגנונים מפקחים שיפעלו ליישום החוק.

בשנת 2005 הצטרפה כסגנית לסניגורית הציבורית הארצית, ועם מינויו של ד"ר יואב ספיר לתפקיד הסניגור הציבורי הארצי בשנת 2012, מונתה כמשנה לסניגור הציבורי הארצי. ד"ר לרנאו ריכזה את עבודת הסניגוריה בתחומי החקיקה והמדיניות בהליכים רבים בכנסת ובמשרד המשפטים, והייתה חברה במספר ועדות ציבוריות ובהן: הוועדה לבחינת חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"T-1981 בראשות של פרופ' רות קנאי (2010); הוועדה לבחינת מדיניות הענישה והטיפול בעבריינים, בראשות שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר (2015); הצוות הבין משרדי לבחינת הכלים לצמצום צריכת זנות בראשות מנכ"לית משרד המשפטים  עו"ד אמי פלמור (2017), במסגרתו כתבה דעת מיעוט המתנגדת להפללת לקוחות הזנות מתוך חשש שחקיקה כזו תעמיק את הדפוסים העבריינים הקשורים לתופעת הזנות ותפגע בנשים בזנות.

במקביל לעבודתה בסניגוריה היא עוסקת במחקר ובהוראה בתחומי הקרימינולוגיה התאורטית, תורת הענישה והמשפט הפלילי. בשנת 2016 יצא לאור ספרה "עבריינות ואכיפת חוק: תאוריה, מדיניות וביקורת".

יצירת קשר ושעות קבלה

שעות קבלה – ימי שישי אחרי השיעור (בכפוף לתיאום מוקדם)

Hagit

אודות:

יצירת קשר ושעות קבלה

שעות קבלה – ימי שישי אחרי השיעור (בכפוף לתיאום מוקדם)

פרסומים הנבחרים:

חגית לרנאו, עבריינות ואכיפת חוק: תיאוריה מדיניות וביקורת (2016)

חגית לרנאו ועינב מורגנשטרן, "מה לי ולמשפט הפלילי? קהילת הלהט"ב, המשפט הפלילי ואכיפת החוק", בתוך עינב מורגנשטרן, יניב לושינסקי ואלון הראל (עורכים)  זכויות הקהילה הגאה בישראל: משפט, נטייה מינית וזהות מגדרית, 891 (2016).

חגית לרנאו, "הודאות שווא – הרשעות שווא", עלי משפט יא, 351 (2014)

חגית לרנאו, נופר סלע,  הדר פינקלשטיין ויאנה רבינוביץ' "קו פרשת המים: בין אשם לחפות", בתוך רונית פלד-לסקוב, אפרת שהם ומאיר כרמון (עורכים) הרשעות שווא: היבטים פילוסופיים, פסיכולוגיים וארגוניים, 277 (2012).

חגית לרנאו ואיילת עוז "למה אסור להתאהב בחוק הגנה על הציבור מפני עברייני מין – מבט ביקורתי" הפרקליט נא, 205 (תשע"א).

חגית לרנאו, מתכון לחקיקה לא יעילה: המקרה של חוק המעצריםמחקרי משפט  כד(1) (2008).

לסלי סבה, חגית לרנאו, אורית שלו ושומרון מויאל,   "רמות הענישה וההיבט הטיפולי בעבירות סחר בסמים בישראל 2001" דוח מחקר לרשות הלאומית למלחמה בסמים (ינואר 2008)

חגית לרנאו "יישום מבחין: תיאוריה ומעשה בתחום סמכויות החקירה וזכויות חשודים" עלי משפט ו 105 (2007)

Weisburd D. and Lernau H. (2006) 'What Prevented Violence in Jewish Settlements in the Withdrawal from the Gaza Strip: Toward a Perspective of Normative Balance', Journal of Dispute Resolution, 22(1) 37-81.

קישורים חיצוניים

דף פייסבוק "עבריינות ואכיפת חוק"

"כרטיס אדום" סדרת פודקאסטים עם ד"ר חגית לרנאו באתר "המעבדה (כאן – תאגיד השידור הישראלי) על תיאוריות בקרימינולוגיה ומדיניות: (חלק 1 (הגישה הקלאסית); חלק 2 (הגישה הפוזיטיביסטית); חלק 3 (הגישה הסוציולוגית); חלק 4 (ההיסטוריה של בתי הכלא תעשיית הכליאה בארצות הברית והמתרחש בישראל) (2018(.

הודאה תחת השפעה, זמן אמת  (כאן – תאגיד השידור הישראלי) סרטון באתר יוטיוב

מצ"ב עמוד עם רקע אקדמי ופרסומים באתר הסניגוריה הציבורית,  הקישור לכל המאמרים הוא ב-