גברת ענבר כהן

Enbal

אודות:

ענבר כהן, עובדת סוציאלית, בעלת תאר שני בניהול מלכ"רים וכיום, דוקטורנטית לקרימינולוגיה באוניברסיטת חיפה. ענבר חוקרת את המפגש בין טיפול למשפט, כפי שהוא בא לידי ביטוי בתיקי עבירות מין.

ענבר ניהלה בעבר את תחום ההליך הפלילי במרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב קרוב לעשר שנים. במסגרת תפקידה היתה אחראית על העברת השתלמויות לפרקליטים ולשופטים על פגיעות מיניות מהיבטים נפשיים, חברתיים ומשפטיים, על מערך ליווי הנפגעות בהליך הפלילי וכן הייתה שותפה בייצוג מרכזי הסיוע בפורומים ארציים הדנים בנושאי חקיקה ובמעמד האשה. בנוסף לענבר ניסיון עשיר בעבודה טיפולית עם בני נוער במסגרת עמותת עלם, חסות הנוער ועמותת אנוש.

יצירת קשר ושעות קבלה

Enbal

אודות:

יצירת קשר ושעות קבלה

Dissertations

• M.A Theses: The Reciprocal Relations Between the Legal and the Therapeutic Discourses, Based on Mental Health Professional's Experience of Testifying in Court (137 pages). Written under the supervision of Dr. Daniel Ohana. The Hebrew University, Jerusalem. July 2014. [Hebrew].
  • Ph.D Proposal: Two Roads Converge: The Interplay between Therapy and Law in Therapist Testimonies during Sexual Assault Criminal Proceedings (45 pages)Written under the supervision of Prof. Guy Enosh and Dr. Tali Gal, The University of Haifa. June 2017.

Articles in Refereed Journals

Published:

1. Cohen, Inbar. (2016). Standing at a Crossroad – The Crossroad between Therapy and Law as Manifested in the Testimony of Mental Health Professionals. Hamishpat, 23, 139-180. [Hebrew] [Bar Ilan Ranking: B]

Articles or Chapters in Scientific Books (Refereed)

Published

1. Cohen, Inbar. (2015). The Structure of Assault: The Probable Existence of a Patriarchal Power Structure that Enables Sexual Assault in the LGTBQ Community. The Rights of LGTB Community in Israel: Law, Sexual Preference and Sexual Identity. Jerusalem: The Hebrew University, 845-874. [Hebrew]

Other Works and Publications:

Annual Reports Publications:

1. Cohen, Inbar., & Lernau, Hagit. (2006). Two Camps: Defendant's Rights Vs. Victims' Rights. Annual Report: Law and Justice. Jerusalem: Sexual Crisis Center's Coalition, 28-35.
  2. Cohen, Inbar. (2012). The Master's Tools and The Ladies Choice: An Interview with Prof. Johnny Gal about Welfare Services Privatization and the Sexual Assault Crisis Center's Status. Annual Report: Social Accountability, Dealing with Sexual Assault. Jerusalem: Sexual Crisis Center's Coalition.
  3. Cohen, Inbar. (2013). Writing the Assault: Emotional Support Online To Sexual Assault Victims. On the Line. Tel Aviv: Sexual Assault Crisis Center.